Onze cursus babymassage is fijn om te doen. Een ontspannen momentje samen met je baby.

In de cursus leer je de Shantala Babymassage. Met de zachte aanrakingen stimuleer je de tastzin van baby’s huidje. De liefdevolle massage heeft een positief effect op je baby’s welzijn. Het helpt bij buikkrampjes, overstrekken, onrustig slapen en spanning. Tijdens de massage ervaar je de band met je baby nog meer. Je ontspant samen met je baby. In zo’n momentje besef je hoe eenvoudig liefde en geluk eigenlijk zijn.

“Voor baby’s speelt de huid een belangrijke rol. Iedere vorm van lichaamscontact wordt door de baby sterk ervaren. Tedere omhelzingen, huid op huid contact, knuffelen, kusjes en baden, worden ervaren als aanrakingen uit liefde. De oudste uiting die er is.” – Desmond Morris

foto babymassage eindhoven

Over Shantala Massage techniek

De Shantala babymassage komt uit India. Een Franse gynaecoloog (Leboyer) heeft het geïntroduceerd in Europa.  Op een van zijn reizen zag hij in de stad Calutta een moeder op straat haar baby masseren. In India wordt deze traditionele massagetechniek doorgegeven van moeder op dochter. De massage is bedoeld voor baby’s en kinderen. De Franse arts was erg onder de indruk toen hij de massage zag. Hij heeft de technieken eigen gemaakt en geïntroduceerd in Frankrijk en Europa.

Lees verder:

Lestijden en boeken
Een fijne cursus bij Elke