Hypnobirthing cursus met je partner

Ook de aanstaande vaders zijn blij met deze cursus. Vooral wanneer je ervaart hoe waardevol jouw bijdrage als partner is. Doordat je de cursus samen doet wordt je vanzelf een team. Om met als doel jullie baby te verwelkomen op een ontspannen manier. Daarvoor ontvangen jullie oefeningen, tips en tricks voor een fijne en goede ontspanning. En daarbij ook alle belangrijke praktische informatie voor de bevalling. De hypnobirthing met partner geeft jullie een complete voorbereiding op de geboorte van jullie kindje.  

Samen voorbereiden op de bevalling

Doordat je de cursus samen doet, gaan jullie de bevalling als een team tegemoet. Daarbij ontvangt je partner handige “tools” die jou helpen om goed te ontspannen. Met de ondersteuning van je partner kan je op de dag van de bevalling beter ontspannen. Ook wanneer de weeën intenser worden is de hulp van je partner fijn om op terug te vallen. Daarnaast is het ook prettig voor je partner om te weten wat hij kan doen. Zodat jullie beide de bevalling op een mooie manier kunnen beleven. Tijdens de cursus pas je de oefeningen aan waardoor de oefeningen ook écht ontspanning geven.

De cursus is een fijn moment om samen aandacht te geven aan de komst van jullie kindje. En op een leuke en ontspannen manier hierop voor te bereiden. Deze cursus geeft ook meer diepgang in de samenwerking en de band tijdens de bevalling. Hier vind je de beschikbare cursusdatums en de link naar het formulier om jullie plek te boeken.

Hypnobirthing met Partner Eindhoven zwangerschapscursus met partner

Cursusdatums

Zondag 14 & 28 Januari 2024 = VOL
Zondag 10 & 24 Maart 2024 = VOL
Zondag 7 & 21 April 2024 = VOL
Zondag 2 & 16 Juni 2024
Zaterdag 14 & 28 Juli 2024
Tijd: 09:30 – 13:00

Locatie: Happy Birthing Day

Inhoud van de twee ochtenden

Tijdens de eerste ochtend gaan we focussen op de ontspanning. Ik vertel over de effecten van ontspanning op je lichaam tijdens de bevalling en op je belevenis. Je leert de ontspannen ademtechnieken om de weeën op te vangen. En je stemt de support af samen met je partner. Daarna gaan we verder met de oefeningen en technieken die een diepere ontspanning geven. Jullie leren om deze oefeningen toe te passen en eigen te maken. Hierbij leert je partner om te ondersteunen met praktische tools die veel ontspanning geven. Ook geven deze fijne oefeningen veel vertrouwen en een positieve mindset.

De tweede ochtend is meer praktisch. Tijdens de tweede ochtend komen de fases van de bevalling voorbij. Met daarbij alle informatie en tips voor meer ontspanning. Wij kijken naar de bevalhoudingen, het variëren van de houdingen en hoe je hierin je lichaam kan volgen. Hoe je partner kan ondersteunen met bevalhoudingen en waar hij op kan letten. Jullie oefenen ook met massages voor meer ontspanning tijdens de weeën. Je leert de persademtechnieken en de houdingen die fijn zijn tijdens de persfase. Dit en meer zodat je de ontspanningstechnieken ook praktisch kan inzetten naar gelang de bevalling vordert.

De Cursusmaterialen

Deze cursus is inclusief het Mucha Mama hypnobirthing oefenboek met daarin extra pagina’s van Happy Birthing Day over bevalhoudingen en ademtechnieken. Ook ontvang je alle Mucha Mama’s cursusmaterialen zoals de vijf luistersessies, het e-book en de extra support.

Hypnobirthing met partner oefenboek

Cursusdatum Engelstalig

Saturday 29 & Sunday 30 July 2023 = FULL
Sunday 8 & 22 October 2023 = FULL
Sunday 11 & 25 February 2024 = FULL
Sunday 5 & 19 May 2024 = FULL
Saturday 29 & Sunday 30 June 2024
Time: 09:30 – 13:00

Location: Happy Birthing Day

Click here: for booking the Hypnobirthing Course in English

Cursusdatums

Zondag 14 & 28 Januari 2024 = VOL
Zondag 10 & 24 Maart 2024 = VOL
Zondag 7 & 21 April 2024 = VOL
Zondag 2 & 16 Juni 2024
Zaterdag 14 & 28 Juli 2024
Tijd: 09:30 – 13:00

Locatie: Happy Birthing Day

Cursusdatums Engelstalig

Saturday 29 & 30 July 2023 = FULL
Sunday 8 & 22 October 2023 = FULL
Sunday 11 & 25 February 2024 = FULL
Sunday 5 & 19 May 2024 = FULL
Saturday 29 & Sunday 30 June 2024
Time: 09:30 – 13:00

Location: Happy Birthing Day

Click here: for booking the Hypnobirthing Course in English

hypnobirthing met partner

“Wij hebben enorm veel aan de cursus gehad en gaan de komende weken lekker oefenen en ons alles eigen maken. Ik wilde je nog even meegeven dat ik vond dat je alles heel fijn en rustig uitlegde. We voelden ons erg op ons gemak gesteld door je en dat kwam vooral door de heerlijke ontspannende rust die je uitstraalde, waarvan onze dank!”

Inger over de hypnobirthing cursus

hypnobirthing met partner

“We kijken heel positief terug op de hypnobirthing cursus. Het is fijn om met concrete oefeningen goed voor te bereiden op de bevalling. Ook de partner heeft hierin een grote rol. De lessen en de oefeningen zijn ontspannend en verbindend om samen te doen. De tips voor ontspanning zullen ook na de bevalling nuttig blijven. “

Florien over de hypnobirthing cursus

hypnobirthing met partner

“Op 1 september 2022 zijn wij trotse ouders geworden van onze eerste kindje. Wij kijken terug op een hele fijne, positieve, vlotte (8 uur) thuisbevalling. Precies zoals ik het mij had voorgesteld; een badbevalling in een mooie, sfeervolle bevalruimte (die mijn man mooi had gecreëerd). Mijn man wist mij perfect te ondersteunen en heeft geen seconde het gevoel gehad dat hij aan de zijlijn stond. En ik heb zelf geen moment gehad dat ik dacht ‘ik trek het niet meer en wil naar het ziekenhuis’.

Wij kijken dan ook erg postief terug op de hypnobirthing cursus. Het heeft mij zo veel vertrouwen gegeven dat het mij niet meer uitmaakte waar ik ging bevallen omdat je je ademhaling en mindset altijd bij je hebt. En alles wat we hebben geleerd, kunnen we in het dagelijks leven nog toepassen. Dus wat dat betreft is het echt een investering waar je de rest van je leven profijt van hebt. “

Serena over de hypnobirthing cursus

hypnobirthing met partner

“Elke is een fantastische coach. Wij zijn helemaal niet van een zweverige aanpak. Elke wist het heel praktisch te maken. De cursus werd gegeven op een prima locatie en je komt niets tekort. Ik was wat angstig voor de bevalling omdat ik niet wist wat ik kon verwachten. Mijn vriend wilde graag weten hoe hij mij kan bijstaan tijdens de bevalling. Door (de cursus van) Elke hebben we mooie oefeningen ontvangen en gaan we nu met vertrouwen richting de bevalling. Dankjewel Elke! “

Patty over de hypnobirthing cursus

Boek jullie plek

Hypnobirthing Samen

269Voor jou en je partner samen
  • Inclusief alle hypnobirthing cursusmaterialen
  • Inclusief de extra support
  • Groepscursus op locatie
  • Betalen met IDEAL, Mastercard, Visacard of Paypall