Hypnobirthing is een ontspannen voorbereiding op de geboorte van je kindje. Tijdens de bevalling is ontspanning belangrijk. Het heeft een invloed op je lichaam, de bevalling en hoe je het ervaart. Door hypnobirthing leer je eenvoudig, vlot en effectief meer ontspanning te bereiken. Dit wordt gecombineerd met een heleboel handige en praktische informatie voor je bevalling. Lees hier over de verschillen die een goede voorbereiding jou kan geven.

Wat is hypnobirthing?

Hypnobirthing bestaat uit een reeks ontspanningsoefeningen voor de aanstaande moeder. Met deze oefeningen ga je eenvoudig naar een diepe ontspanning. En kun je jouw zorgen en twijfels loslaten. Of datgene versterken waar jij behoefte aan hebt. Je oefent met de ademhaling en leert de focus en controle voor jezelf te behouden. De eenvoudige oefeningen en de fijne luistersessies geven rust, houvast, en een positieve focus tijdens je zwangerschap en bevalling.

Hoe werkt het?

Door de oefeningen en luistersessies wordt je rustig. Het heeft een positieve invloed op je gedachten en op je lichaam. Tijdens de bevalling hebben stress en ontspanning beide een andere invloed. Bij stress maakt je lichaam hormonen aan die een negatieve invloed hebben op de bevalling. Omgekeerd, door te ontspannen maakt je lichaam belangrijke hormonen aan die een positieve invloed hebben. Door de positieve invloed van ontspanning verloopt de bevalling vaak vlotter. De bevallingshormonen kunnen ook de ervaring van pijn verminderen. Met de diepe ontspanning en focus blijf je dichter bij jezelf. Het geeft je houvast om rustig en positief te blijven.

Waarom hypnobirthing?

Voor veel ouders is de bevalling een spannende gebeurtenis. Er zijn weinig mensen die tijdens zo’n belangrijk moment zomaar ineens echt kunnen ontspannen. Een goede voorbereiding biedt handvatten hierin. En met deze cursus gaat dat een stuk gemakkelijker. Naast de vele praktische en handige informatie die je ontvangt. Geeft deze cursus een positieve boost aan je zelfvertrouwen en rust vanuit je dieper gelegen overtuigingen. Dit maakt hypnobirthing anders dan alle andere zwangerschapscursussen.

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van ontspanning. Alle mensen gaan dagelijks korte momenten in “hypnose”. Je laat de wereld om je heen eventjes los. Je bent gefocust en ontspannen tegelijk. Dit kan gebeuren tijdens het autorijden, wandelen, lezen, luisteren of dansen. Je bent bewust van jezelf en je maakt zelf jouw eigen keuzes.

Hoe ervaar je hypnose?

Iedereen gaat iedere dag in hypnose. Wanneer ervaar je dit?

Hypnose ervaar je als:

Dagdromen ♥ Diepe ontspanning ♥ In je eigen cocon zijn ♥ In je eigen gedachten verzonken ♥ Wegdromen ♥ Opgaan in een boek

Open: Blog van Nies en haar ervaring met onze cursus.
Open: Onderzoeken naar effectiviteit hypnobirthing.

Hoe ervaar je hypnose?

Iedereen gaat iedere dag in hypnose. Wanneer ervaar je dit?

Hypnose ervaar je als:

Dagdromen ♥ Diepe ontspanning ♥ In je eigen cocon zijn ♥ In je eigen gedachten verzonken ♥ Wegdromen ♥ Opgaan in een boek

Blog van Nies en haar ervaring met onze cursus.
Onderzoeken naar effectiviteit hypnobirthing.

Lees verder:

Waarom Mucha Mama hypnobirthing bij jou past
De ervaringen van anderen