Lees hier wat hypnobirthing voor jou kan betekenen. Hoe eenvoudig het is en wat voor verschil het maakt.

Wat is hypnobirthing?

Hypnobirthing bestaat uit een reeks oefeningen en luistersessies voor de aanstaande moeder. Met de oefeningen leer je in eenvoudige stappen een diepe ontspanning te bereiken. Zo kun je zorgen en twijfels rondom de bevalling loslaten. Je oefent met de ademhaling en leert met ontspanning een focus en controle voor jezelf te behouden. Je maakt gebruik van affirmaties en/of visualisaties. De eenvoudige oefeningen en de fijne luistersessies geven rust, ontspanning, houvast, en een positieve focus tijdens de bevalling.

Hoe werkt het?

Door het doen van de oefeningen en het luisteren naar de sessies wordt je rustig en ontspannen. Dit heeft een positieve invloed op jouw gedachten én op jouw lichaam. Tijdens de bevalling hebben stress en ontspanning beide een andere invloed. Bij stress maakt je lichaam hormonen aan die een negatieve invloed hebben op de bevalling. Omgekeerd, door te ontspannen maakt je lichaam belangrijke hormonen aan die een positieve invloed hebben op de bevalling. Door deze positieve invloed verloopt de bevalling vaak vlotter. De bevallingshormonen kunnen ook de ervaring van pijn verminderen. Met de diepe ontspanning en je focus blijf je dichter bij jezelf.

Waarom hypnobirthing?

Voor veel ouders is de bevalling één van de belangrijkste en spannendste gebeurtenissen in het leven. Er zijn weinig mensen die tijdens zo’n belangrijk moment zomaar ineens écht kunnen ontspannen en écht kunnen loslaten. Daarom oefen je vooraf aan de bevalling. Met de oefeningen en de luistersessies kun je de dieper gelegen gedachten bereiken. Dit zorgt ervoor dat je met hypnobirthing je zorgen en twijfels rondom bevallen kunt veranderen. Dit maakt hypnobirthing anders dan alle andere zwangerschapscursussen.

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van rust en ontspanning. Alle mensen gaan dagelijks korte momenten in “hypnose”. Je laat de wereld om je heen eventjes los. Je bent gefocust en ontspannen. Dit kan gebeuren tijdens het autorijden, wandelen, lezen, luisteren of dansen. Je bent nog steeds bewust van jezelf. De vorm van hypnose die je in het theater of op televisie ziet heeft niets te maken met wat we doen tijdens een cursus. In de cursus ben je te alle tijde bewust van jezelf en je maakt zelf jouw eigen keuzes. De cursus gaat over de gedachten die jou ontspanning en energie geven.

Hoe ervaar je hypnose?

Iedereen gaat iedere dag in hypnose. Wanneer ervaar je dit?

Hypnose ervaar je als:

Dagdromen ♥ Diepe ontspanning ♥ In je eigen cocon zijn ♥ In je eigen gedachten verzonken ♥ Wegdromen ♥ Opgaan in een boek

Nies schreef in haar blog over haar ervaring met hypnobirthing. Nies volgde samen met haar partner de hypnobirthing cursus bij Happy Birthing Day.
Klik hier om haar ervaring met hypnobirthing te lezen >>