Hypnobirthing is een ontspannen voorbereiding voor de geboorte van je kindje. Bevallen gaat veelal beter wanneer je ontspant. Het heeft een positieve invloed op je lichaam. En een positieve invloed op je ervaring. Met onze hypnobirthing cursus leer je eenvoudig, vlot en effectief de ontspanning eigen te maken. Dit wordt gecombineerd met een heleboel handige en praktische informatie over bevallen. Lees hier over de verschillen die een goede voorbereiding geeft.

Wat is hypnobirthing?

Hypnobirthing bestaat uit een reeks oefeningen voor de aanstaande moeder. Met deze oefeningen ga je eenvoudig naar een diepe ontspanning. Daar kan je zorgen of twijfels loslaten. Of datgene wat positief is, versterken. Hierin bepaal je zelf wat je wil. Je leert de ontspannen ademhaling, controle en focus te behouden. Deze eenvoudige oefeningen geven je rust en houvast tijdens de zwangerschap en bevalling.

Hoe werkt het?

De ontspanning die je leert in de cursus heeft een positieve invloed op de bevalling. Tijdens de bevalling hebben stress en ontspanning beide een ander effect op het lichaam. Bij stress maakt je lichaam hormonen aan die een negatieve invloed hebben op de bevalling. Omgekeerd, door te ontspannen maakt je lichaam belangrijke hormonen aan die een positieve invloed hebben. Door de aanmaak van de bevallingshormonen verloopt de bevalling vaak vlotter. En hebben deze hormonen een pijnverlichtend effect tijdens de weeën. Met de ontspannen focus blijf je dichter bij jezelf.

Waarom hypnobirthing?

Voor veel ouders is de bevalling een spannende gebeurtenis. Er zijn weinig mensen die tijdens zo’n belangrijk moment, zomaar ineens ontspannen. Een goede voorbereiding biedt handvatten hierin. En met deze cursus gaat dat een stuk gemakkelijker. Naast de vele praktische en handige informatie die je ontvangt. Geeft deze cursus een positieve boost aan je zelfvertrouwen en rust vanuit je dieper gelegen overtuigingen. Dit maakt hypnobirthing anders dan alle andere zwangerschapscursussen.

Wat is hypnose?

Hypnose is ontspanning. Alle mensen gaan dagelijks korte momenten in een diepe ontspanning. Je laat de wereld om je heen eventjes los. Je bent gefocust en ontspannen tegelijk. Dit kan gebeuren tijdens het autorijden, wandelen, lezen, luisteren of dansen. Je bent bewust van jezelf en je maakt zelf jouw eigen keuzes.

Hoe ervaar je hypnose?

Iedereen gaat iedere dag in hypnose. Wanneer ervaar je dit?

Hypnose ervaar je als:

Dagdromen ♡ Diepe ontspanning ♡ In je eigen cocon zijn ♡ In je eigen gedachten verzonken ♡ Wegdromen ♡ Opgaan in een boek

Open: Blog van Nies en haar ervaring met onze cursus.
Open: Onderzoeken naar effectiviteit hypnobirthing.

Hoe ervaar je hypnose?

Iedereen gaat iedere dag in hypnose. Wanneer ervaar je dit?

Hypnose ervaar je als:

Dagdromen ♡ Diepe ontspanning ♡ In je eigen cocon zijn ♡ In je eigen gedachten verzonken ♡ Wegdromen ♡ Opgaan in een boek

Blog van Nies en haar ervaring met onze cursus.
Onderzoeken naar effectiviteit hypnobirthing.

Lees verder:

Over Mucha Mama Hypnobirthing
Ervaringen van anderen