Lees hier wat onze hypnobirthing cursus voor jou kan betekenen. Hoe praktisch het is en wat voor verschil het maakt.

Wat is hypnobirthing?

Hypnobirthing bestaat uit een reeks oefeningen en luistersessies voor de aanstaande moeder. Met de oefeningen leer je in eenvoudige stappen een diepe ontspanning te bereiken. Zo kun je zorgen en twijfels rondom de bevalling loslaten. Je oefent met de ademhaling en leert focus en controle voor jezelf te behouden. Je maakt gebruik van affirmaties en/of visualisaties. De eenvoudige oefeningen en de fijne luistersessies geven rust, houvast, en een positieve focus tijdens de bevalling.

Hoe werkt het?

Door de oefeningen en luistersessies wordt je rustig. Het heeft een positieve invloed op jouw gedachten én op jouw lichaam. Tijdens de bevalling hebben stress en ontspanning beide een andere invloed. Bij stress maakt je lichaam hormonen aan die een negatieve invloed hebben op de bevalling. Omgekeerd, door te ontspannen maakt je lichaam belangrijke hormonen aan die een positieve invloed hebben. Door deze positieve invloed verloopt de bevalling vaak vlotter. De bevallingshormonen kunnen ook de ervaring van pijn verminderen. Met de diepe ontspanning en focus blijf je dichter bij jezelf.

Waarom hypnobirthing?

Voor veel ouders is de bevalling een spannende gebeurtenis in het leven. Er zijn weinig mensen die tijdens zo’n belangrijk moment zomaar ineens écht kunnen ontspannen. Met deze cursus gaat dat een stuk makkelijker. Met de oefeningen en de luistersessies bereik je jouw dieper gelegen gedachten. Dit zorgt ervoor dat je met hypnobirthing je twijfels rondom bevallen kunt veranderen. Het geeft een positieve boost aan je zelfvertrouwen. Dit maakt hypnobirthing anders dan alle andere zwangerschapscursussen.

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van ontspanning. Alle mensen gaan dagelijks korte momenten in “hypnose”. Je laat de wereld om je heen eventjes los. Je bent gefocust en ontspannen tegelijk. Dit kan gebeuren tijdens het autorijden, wandelen, lezen, luisteren of dansen. Je bent nog steeds bewust van jezelf en je maakt zelf jouw al jouw eigen keuzes. De cursus gaat over gedachten die jou ontspanning en energie geven.

Hoe ervaar je hypnose?

Iedereen gaat iedere dag in hypnose. Wanneer ervaar je dit?

Hypnose ervaar je als:

Dagdromen ♥ Diepe ontspanning ♥ In je eigen cocon zijn ♥ In je eigen gedachten verzonken ♥ Wegdromen ♥ Opgaan in een boek

Open: Blog van Nies en haar ervaring met onze cursus.
Open: Onderzoeken naar effectiviteit hypnobirthing.

Hoe ervaar je hypnose?

Iedereen gaat iedere dag in hypnose. Wanneer ervaar je dit?

Hypnose ervaar je als:

Dagdromen ♥ Diepe ontspanning ♥ In je eigen cocon zijn ♥ In je eigen gedachten verzonken ♥ Wegdromen ♥ Opgaan in een boek

Blog van Nies en haar ervaring met onze cursus.
Onderzoeken naar effectiviteit hypnobirthing.

Lees verder:

Waarom Mucha Mama hypnobirthing bij jou past.
De ervaringen van anderen.