Wat is hypnobirthing? Hoe werkt het?

Hypnobirthing is een ontspannen voorbereiding voor de geboorte van je kindje. Ontspanning kan helpen om je bevalling soepeler te laten verlopen. Het heeft een positieve invloed op je lichaam en je belevenis. Met deze hypnobirthing cursus leer je eenvoudig, vlot en effectief te ontspannen. Dit wordt gecombineerd met een heleboel handige en praktische informatie over bevallen.

Wat is hypnobirthing?

Hypnobirthing bestaat uit een reeks oefeningen die de aanstaande moeder helpen om te ontspannen. Doordat je oefent met een diepe staat van ontspanning verminderen de zorgen en twijfels. Tijdens alle oefeningen bepaal je zelf wat je wilt bereiken. Je versterkt jouw positieve gedachten. Je leert je ontspannen ademhaling, je controle en focus te behouden. Deze eenvoudige oefeningen geven je rust tijdens de zwangerschap en veel houvast tijdens de bevalling.

Hoe werkt het?

De ontspanning die je leert in de cursus heeft een positieve invloed op de bevalling. Tijdens de bevalling hebben stress en ontspanning beide een ander effect. Bij stress maakt je lichaam hormonen aan die een negatieve invloed hebben op de bevalling. Omgekeerd, door te ontspannen maakt je lichaam belangrijke hormonen aan die een positieve invloed hebben. Door de aanmaak van de bevallingshormonen verloopt de bevalling vaak vlotter. Deze hormonen hebben ook een pijn verlichtend effect. Door de ontspanning blijf je dichter bij jezelf.

Waarom hypnobirthing?

Voor veel ouders is de bevalling een spannende gebeurtenis. Er zijn weinig mensen die tijdens zo’n belangrijk moment, zomaar ineens ontspannen. Een goede voorbereiding kan hierbij helpen. En met deze cursus gaat dat een stuk gemakkelijker. Naast de vele praktische en handige informatie die je ontvangt, geeft deze cursus een positieve boost aan je zelfvertrouwen en rust vanuit je dieper gelegen overtuigingen. Dit maakt hypnobirthing anders dan alle andere zwangerschapscursussen.

Wat is hypnose?

Hypnose is hetzelfde als ontspanning. Alle mensen gaan dagelijks korte momenten in een diepe ontspanning. Je laat de wereld om je heen even los. Je bent gefocust en ontspannen tegelijk. Dit kan gebeuren tijdens het autorijden, wandelen, lezen, luisteren of dansen. Je bent bewust van jezelf en je maakt zelf jouw eigen keuzes.

Hoe ervaar je hypnose?

Iedereen gaat iedere dag in hypnose. Wanneer ervaar je dit?

Hypnose ervaar je als:

Dagdromen ♡ Diepe ontspanning ♡ In je eigen cocon zijn ♡ In je eigen gedachten verzonken ♡ Wegdromen ♡ Opgaan in een boek

Hoe ervaar je hypnose?

Iedereen gaat iedere dag in hypnose. Wanneer ervaar je dit?

Hypnose ervaar je als:

Dagdromen ♡ Diepe ontspanning ♡ In je eigen cocon zijn ♡ In je eigen gedachten verzonken ♡ Wegdromen ♡ Opgaan in een boek