Zwangerschapscursus met Partner

Met deze uitbreiding ontvangt de aanstaande vader een goede en praktische voorbereiding op de bevalling. Omdat je leert wat je voor haar kan doen tijdens de geboorte van jullie kindje. Zoals het ondersteunen met de ademhaling, de bevalhoudingen, de communicatie en ontspanning. Ook sluit de inhoud naadloos aan op wat zij geleerd heeft voor de bevalling. Met als doel dat jullie samen een team zijn om met rust en houvast jullie baby te verwelkomen. Zwangerschapscursus met partner 

Een fijne cursus voor de aanstaande vader – Met veel teamwork

Veel aanstaande vaders geven aan dat ze graag iets willen betekenen voor hun vrouw tijdens de bevalling. Want het idee dat je “erbij staat” en niets kan doen geeft meestal onrust.

In deze cursus ga je leren hoe je betekenisvol kan bijdragen. Jouw rol kan namelijk een groot verschil maken voor haar tijdens de geboorte van jullie kindje. Vooral wanneer je weet hoe je haar kan steunen op een ontspannen manier. Daarom oefen je dit samen in de cursus en ontvang je handige “tools” hiervoor. Zodat je haar kan steunen met een rustige ademhaling, massages, comfortabele houdingen, positief coachen en meer. Doordat je in de cursus samen oefent worden jullie vanzelf een team om met rust en houvast jullie kindje te verwelkomen.

Inhoudelijk & Praktisch

Daarnaast ontvang je in deze cursus de informatie die je als partner wil weten vooraf aan de bevalling. Allereerst de invloed van ontspanning op de bevalling en wat je hierin voor haar kan betekenen. Alsook een stukje achtergrond informatie over de bevalhoudingen en wat voor jou handig is om daarover te weten. Daarnaast de opbouw van de verschillende ademtechnieken. Het ondersteunen van haar rustige ademhaling. Evenals de fases van de bevalling en waar je in iedere fase op kan letten. En tot slot hoe je tijdens de bevalling kan communiceren met haar of met het team om jullie heen. Waarbij de ontspanning wordt behouden en je duidelijkheid voor jezelf kan creëren. Kortom je ontvangt een heleboel praktische inzichten, handvatten en tips om goed te ondersteunen tijdens de bevalling. Samengevat omschrijven de partners deze cursus als fijn, waardevol, leerzaam en praktisch. Zwangerschapscursus Partner Eindhoven

Zwangerschapscursus met partner Eindhoven
Zwangerschapscursus met partner Eindhoven

Cursusboek

Inbegrepen bij de cursus zit een handig cursusboek waarin alles staat voor thuis. Zoals:

 • Bevalling en ontspanning
 • Begeleiden van haar ademhaling
 • Ondersteunen met houdingen
 • Massages voor tijdens de weeën
 • Positief coachen
 • Hoe je haar kan steunen dichtbij de persfase
 • Overzicht fases en wat je kan doen
 • Een goede communicatie met de omgeving
 • Handige tips en tricks
zwangerschapscursus met partner cursusboek

Wanneer

De Uitbreiding Zwangerschapscursus met Partner vindt plaats op zaterdagochtend. De cursusdatums vind je hieronder bij het boeken van de cursus.

“Niets aan toe te voegen. Elke verzorgd haar cursus tot in de puntjes! Echt een aanrader.”

Roderick over de Zwangerschapscursus met Partner

“Erg fijn voor partners om te leren wat men kan bijdragen tijdens de bevalling. Zeker een aanrader! Elke is een lieve en spontane vrouw die erg veel verstand heeft van dit soort dingen. Waardoor ik veel wijzer ben geworden en kan mijn partner nu goed ondersteunen.”

Over de Zwangerschapscursus met Partner

“Bij Elke hebben we ook de uitbreiding voor samen gevolgd, hierin wordt duidelijk uitgelegd en prettig geoefend met verschillende ontspanningstechnieken waarbij de partner kan helpen. Door de kleine groep is er ook de tijd om deze echt op jezelf en je partner af te stemmen en te kijken wat het beste werkt voor jou als koppel. Het was een fijne ochtend!”

Milou over de Zwangerschapscursus met Partner

“Ik heb de zwangerschapscursus en de uitbreiding gevolgd met partner. Elke draagt een hele warme en ontspannen sfeer over, daardoor voelde wij ons direct thuis. We hebben samen ademhalingsoefeningen en houdingen geoefend die helpen bij het opvangen van de verschillende soorten weeën. Elke is heel goed in het uitleggen van deze ontspanningstechnieken. Daarnaast krijg je nog een fijn boekje mee als naslagwerk. Ik heb dankzij de zwangerschapscursus technieken geleerd waardoor ik meer voorbereid de bevalling in kan gaan. Ook voor mijn partner is het heel fijn kennis en tips te hebben gekregen om mij hierbij te kunnen ondersteunen. Ik raad deze cursus bij Elke zeker aan!”

Sarah (medisch getraind) over de Zwangerschapscursus met Partner

Meest gestelde vragen

Jullie kunnen meedoen met deze uitbreiding wanneer de aanstaande moeder ook een voorbereiding heeft gedaan. Hieronder vind je drie opties waarvan zij er één kan kiezen:

 • Zwangerschapscursus Mindful & Praktisch
 • Vijf zwangerschapsyoga lessen of meer (bij Happy Birthing Day)
 • Hypnobirthing Moms Only Cursus

Met één van deze drie opties ontvangt de aanstaande moeder veel oefening, informatie en details voor haarzelf om goed te ontspannen en haar lichaam te volgen. Tijdens de zwangerschapscursus met partner focussen we écht op de rol van de partner tijdens de bevalling. Daarmee is de informatie goed gestructureerd en blijft het inhoudelijk, praktisch en leuk voor jullie allebei. Met als doel dat jullie een prettige en goede voorbereiding ontvangen en veel teamwork samen.

Klik op je cursusdatum: Is er nog plaats?
Ja, je kunt jouw plek boeken.
 Vol Kies een andere datum.

Wanneer je Safari als browser gebruikt, kan dat mogelijk problemen geven tijdens het maken van een boeking. Gebruik daarom liever een andere browser voor het maken van je boeking.

Uitbreiding - Zwangerschapscursus met Partner

88,-Voor jou en je partner samen
 • Alles wat je wilt weten om haar goed te ondersteunen
 • Aansluitend op wat zij al heeft geleerd voor de bevalling
 • Inclusief het cursusboek geschreven voor partners
 • Groepscursus op zaterdagochtend op locatie
 • Direct boeken met IDEAL

Uitbreiding - Zwangerschapscursus met Partner

88,-Voor jou en je partner samen
 • Alles wat je wilt weten om haar goed te ondersteunen
 • Aansluitend op wat zij al heeft geleerd voor de bevalling
 • Inclusief het cursusboek geschreven voor partners
 • Groepscursus op zaterdagochtend op locatie
 • Direct boeken met IDEAL

Boek jullie plek

1. Klik op de datum.

2. Klik op Reservering toevoegen en vul je gegevens in.

3. Klik op Maak Reservering en betaal met Ideal of Sepa.

Klaar! Je boeking is compleet.
Je ontvangt direct de factuur en de bevestiging per email.
(KVK nr. staat op de factuur)

Boek jullie plek

1. Klik op de datum.

2. Klik op Reservering toevoegen en vul je gegevens in.

3. Klik op Maak Reservering en betaal met Ideal of Sepa.

Klaar! Je boeking is compleet.
Je ontvangt direct de factuur en de bevestiging per email.
(KVK nr. staat op de factuur)