Zwangerschapsyoga & Inhoud van de Lessen

De zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day geeft je rust en balans. Want dat is prettig in deze tijd waarin je lichaam verandert. Dus oefenen we met yogahoudingen, ademhaling en ontspanning. Waardoor er rust ontstaat en ruimte om de mooie kanten van je zwangerschap te ervaren. Ook geven deze lessen je een goede voorbereiding op de bevalling. Met behulp van de ontspanning die je leert blijf je dichter bij jezelf en dat geeft je meer vertrouwen en kracht. Daarnaast worden deze zwangerschapsyogalessen gegeven door een opgeleide en ervaren yogadocente. 

Zwangerschapsyoga Houdingen

In iedere les doen we yogahoudingen speciaal voor de zwangerschap. Deze yogahoudingen geven soepelheid en bereiden je lichaam voor op de bevalling. Ook hebben ze een positief effect op verschillende zwangerschapsklachten. Zoals het verbeteren van onrustige benen, vocht vasthouden, rugklachten, bekkenklachten en meer. Alle houdingen helpen je om spanning fysiek los te laten. Ook leer je om je lichaam te volgen en fijne bevalhoudingen voor de weeën. De oefeningen zijn makkelijk om te doen ook als je nog geen (of weinig) ervaring hebt met yoga. zwangerschapsyoga eindhoven

Ademhalingsoefeningen

In iedere les oefenen we ook met de ademhaling. Omdat een rustige ademhaling je grootste support is tijdens de weeën. Zodoende leer je drie goede ademtechnieken om de weeën op te vangen. En de technieken om je ademhaling optimaal te gebruiken tijdens de persfase. Doordat je wekelijks de ademtechnieken oefent heb je veel houvast tijdens de bevalling.  Zwangerschapsyoga Eindhoven

Zwangerschapsyoga Eindhoven voor een ontspannen zwangerschap

Zwangerschapsyoga Meditaties

Alle yogalessen worden afgesloten met een korte ontspanningsoefening. Daarmee ervaar je, dat je makkelijker en beter kan focussen wanneer je ontspant. De focus die ontstaat tijdens de ontspanning, is erg belangrijk voor je bevalling. Deze oefening met innerlijke rust en concentratie helpen om het gevoel van pijn, te laten voor wat het is. Je leert je aandacht te verleggen naar je ademhaling of om focuspunten te gebruiken die je meer ontspanning geven. Zwangerschapsyoga Eindhoven

Zwangerschapsyoga Eindhoven cursusboek

Zwangerschapsyoga Cursusboek

Wanneer je een pakket van meerdere lessen neemt, ontvang je een mooi cursusboek voor thuis. Hierin staan alle handvatten voor je bevalling samengevat. Zodat het een fijn en praktisch overzicht geeft aan jou. In het cursusboek staat o.a:

  • De ademhalingsoefeningen voor de weeën.
  • Bevallen en ontspanning.
  • Een overzicht van de verschillende fases van de bevalling.
  • Verschillende houdingen voor de onsluitingsweeën.
  • Verschillende houdingen voor de persfase.
  • Speciale ademhalingstechnieken voor de persfase.
  • Tips en adviezen voor de bevalling.

Wanneer je de Uitbreiding Zwangerschapscursus met Partner volgt, wordt dit verder aangevuld met informatie voor je partner.

zwangerschapsyoga eindhoven

zwangerschapsyoga Eindhoven gekwalificeerd door Yoga Alliance en Vereniging Yogadocenten Nederland

Kwaliteits  Zwangerschapsyoga

De zwangerschapsyogalessen worden met veel liefde en plezier gegeven door Elke. Ze is moeder en professioneel yogadocente. Elke is gekwalificeerd met twee opleidingen in zwangerschapsyoga. Waaronder één opleiding in de Nederlandse traditie (op navolging van Rita Beintema). En de andere opleiding volgens de Engelse traditie van BirthLight. Zodoende ontvang je uitgebreide kennis van je lichaam en goede oefeningen in voorbereiding op je bevalling. Doordat Elke meer dan 800 uur aan yoga-opleidingen heeft gevolgd ben je bij haar in goede handen. Ze houdt persoonlijk rekening met je mocht je klachten hebben zoals bijvoorbeeld bekkenpijn of rugklachten. Elke is als erkend yogadocente geregistreerd bij Yoga Alliance en Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Mocht je lessen overhouden in je account mag je deze na je bevalling ook gebruiken voor yogalessen bij haar yogastudio. zwangerschapsyoga eindhoven

Les met Persademhaling & Bevalhoudingen

Om je voorbereiding op de bevalling compleet te maken is er een speciale informatieve les voor je bevalling. In deze les oefen je de ademhalingstechnieken voor de persfase en leer je veel over de bevalhoudingen. Ook probeer je verschillende bevalhoudingen uit om te ervaren welke je prettig vindt voor de bevalling.

De les met de Persademhaling en Bevalhoudingen is op dinsdagavond en wordt om de zes weken gegeven. De actuele datums vind je in de zwangerschapsyoga agenda.

Zwangerschapsyoga Eindhoven

Zwangerschapsyoga Eindhoven Persademhaling Bevalhoudingen Voorbereiden op Bevalling

Uitbreiding Zwangerschapscursus met Partner

Met de zwangerschapsyoga ontvang je een goede voorbereiding voor jezelf. Ook is er iedere maand een speciale cursus voor samen met je partner. Zodat ook je partner goed voorbereid is op de bevalling die gaat komen. Deze Uitbreiding Zwangerschapscursus met Partner vindt plaats op zaterdagochtend. Het is een informatieve cursus waarmee je partner leert om goed te ondersteunen tijdens iedere fase van de bevalling. Ook ontvangt hij veel praktische handvatten, oefening en tips. En met je partner aan jouw zijde kan je langer en beter in je ontspannen focus blijven. Met deze zwangerschapscursus worden jullie een team om samen jullie baby te verwelkomen met ontspanning.

Als je een pakket van 5 yogalessen of meer neemt ontvang je korting op de Zwangerschapscursus met Partner.

van € 98,- voor € 88,-

Zwangerschapsyoga Eindhoven les samen met partner

Bevallen met Happy Birthing Day’s Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga ervaring 1 Simone

“Tijdens mijn tweede zwangerschap heb ik deelgenomen aan de yogalessen van Elke, wat ik heb ervaren als ontspannen en een prettige manier om even echt stil te staan bij het wonder dat zich volstrekte in mijn buik. Daarnaast heb ik er veel aan gehad tijdens de bevalling. De verschillende houdingen en ook de ademhalingstechnieken hebben me er doorheen geholpen en bovendien mogelijk alles versneld (binnen 3 uur was ons meisje geboren, met maar 11 minuten persen).

Dankjewel Elke voor je tips, ontspannen lessen en liefdevolle, persoonlijke aandacht.”

Simone over haar bevalling & zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day

Zwangerschapsyoga ervaring 2 Jilca

“Hee lieve Elke,
Vorige week dinsdag is onze zoon Oliviér geboren om 20.25uur. Met een mooi gewicht van 3280 gram.
Ik heb ontzettend veel aan jou lessen gehad. Heb heel de dag jou afspeellijst op gehad wat me veel rust gaf! De bevalling is daarom helemaal natuurlijk gegaan.  Heel veel liefs
Jilca “

Jilca over haar bevalling & de zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day

Zwangerschapsyoga ervaring 3 Karen

“Gistermiddag is onze lieve Jip om 12.34 geboren. Het was een super mooie badbevalling. Wat een magische ervaring was dat! De yogalessen hebben me zeker geholpen weer in mijn bubbel te blijven, rustig te ademen en vertrouwen te hebben. Bedankt!”

Karen over haar bevalling & de zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day

Bevalling ervaring 4 Evi

“Vrijdag ochtend had ik nog de yoga les bij jou! In de nacht kreeg ik wat kramp. Om 6.30 pas echte weeën en om 10.00 uur is Jack geboren! Thuis in bad, handsoff bevalling! Zo blij dat het zo is gegaan! Jouw yoga lessen hebben zeer zeker bijgedragen om weer zo kalm te kunnen blijven. Met het volle vertouwen in mijn lichaam. Dankje dankje dankje ♥️”

Evi over haar bevalling & de zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day

Zwangerschapsyoga ervaring 5 Astrid

Hoi Elke!
Afgelopen dinsdag kreeg ik het mooist denkbare verjaardagscadeau: onze dochter Irza Mia (Izzie) is geboren. We zijn helemaal gek op haar! De bevalling was een geweldige ervaring thuis. Daarna moesten we toch nog naar het ziekenhuis: de placenta kwam niet goed los en moest operatief worden verwijderd. Desondanks was het een prachtige ervaring waar we met heel veel liefde en warmte op terug kijken. Dankjewel voor al jouw ondersteuning in ons geboorteproces. Het was fantastisch!

Astrid over haar bevalling & de zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day

Zwangerschapsyoga ervaring 5 Astrid

“Hoi Elke,
Afgelopen dinsdag was ik niet bij de yoga, want ik had iets anders te doen; namelijk bevallen. 27 februari is onze dochter Ayla geboren. Ik heb een hele positieve en snelle bevalling gehad. Ik merkte dat ik veel van jouw lessen heb kunnen toepassen. Dankjewel daarvoor ❤️ Ik heb volgens mij nog wat lessen over, dus ik denk dat ik nog wat yogalessen voor na de bevalling ga doen. Die gaf jij ook toch? Dan zal ik jou nog een keer zien. Dankjewel voor alles!”

Iris over haar bevalling & de zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day

Zwangerschapsyoga ervaring 5 Astrid

“Hoi Elke,
Graag wil ik je laten weten dat afgelopen dinsdagochtend onze prachtige dochter is geboren. Een heel groot geluk 💖💝🙏🏼 ze maakt het goed en wij ook. We zijn nu lekker aan het landen. De oefeningen uit de yoga-, bevalhouding- en partnerlessen waren enorm waardevol en hebben geholpen bij een positieve bevalervaring! Liefs en groetjes aan de rest van de dames 😄”

Maudy over haar bevalling & de zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day

Zwangerschapsyoga ervaring 6 Stefanie

“Onze dochter is geboren. En ik wilde je even laten weten dat ik heel veel heb gehad aan alle ademhalingsoefeningen en visualisaties die ik bij jou heb geleerd! Daar ben ik je heel dankbaar voor! Het was een vlotte bevalling, zonder pijnbestrijding! Ik kijk er positief op terug, daarom wilde ik je nog even bedanken voor de fijne lessen! Ook namens mijn man. Hij heeft mij enorm geholpen met alles wat voorbij is gekomen tijdens de Partnerles (massage, positief coachen & support ademhaling).”

Stefanie over haar bevalling & de zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day

Bevallingsverhaal ervaring 7 Karijn

“Sorry voor mijn late reactie! Lekker in mijn kraam en babybubbel gezeten. Echt geweldig dat het thuis gelukt is. Ik was in bad gegaan om de weeën op te vangen en we besloten rond 6 te bellen naar de verloskundige. Toen ze kwam had ik 3 cm ontsluiting maar kwamen ze echt sneller na elkaar. Ze vond dat ik de weeën echt perfect opving en ging weer. Ze zou 3 uur later weer langskomen.

Echter kwamen de weeën echt steeds sneller en werden ze lastiger op te vangen. Mijn vliezen braken rond 9 en ik kreeg toen direct persdrang. Verloskundige wederom gebeld maar duurde 40 min voor ze er was..in de wetenschap dat ik vlak daarvoor nog op 3 cm zat ben ik de persweeën gaan proberen weg te ademen (wat een klus!). Toen de verloskundige er was bleek ik toch al volledige ontsluiting te hebben en na 1 uur persen is ons meisje geboren met behulp van de baarkruk. Voor mij was dat de fijnste houding! Dus totaal heeft de bevalling maar zo’n 5,5 uur geduurd!

De verloskundige was echt eufoor, ze vond dat ik het zó geweldig gedaan had. En het is inderdaad ook echt verlopen zoals ik gewenst, gevisualiseerd en gehoopt had! Ik ben enorm dankbaar en ervan overtuigd dat de yoga daar echt ’n steentje aan bijgedragen heeft. Het in contact blijven met mijn lijf, de rust, het doorademen, de info. Zo fijn! De verloskundige zei letterlijk “je yogadocente zal trots op je zijn” haha !”

Karijn over haar bevalling & de zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day

Zwangerschapsyoga ervaring 8 Marieke

Hoi Elke,
Ik wil je even laten weten dat ik afgelopen dinsdag ben bevallen van een prachtig mannetje! Van 3940 gram.  Met 41 + 1 kwam hij na het breken van de vliezen in een sneltreinvaart. 2,5 uur later lag hij op mijn borst. Het was een droombevalling. De dag ervoor ben ik ingeleid met een ballonnetje, omdat de ctg niet super was. Ik had al 2 cm ontsluiting, dus dat ballonnetje hoefde niet veel werk te verrichten. We zijn in het ziekenhuis blijven slapen en ’s morgens had ik al 4 cm.

Ik heb super veel gehad aan de bevallingsaffirmaties. Daarnaast heb ik skippybal en weeëndans (hangend op mijn ellebogen op het bed) afgewisseld. En toen ik mijn focus niet meer kon houden en mijn partner de verloskundige belde, bleek ik al 9 cm ontsluiting te hebben. En heb ik 20 min geperst op mijn zij en daar was onze zoon! Opvallend soepel, even spannend op het einde omdat het een flinke jongen is. Verloskundige moest even helpen.

Het gaat super goed met ons! Bedankt voor alle tips tijdens de yogalessen!

Liefs 

Marieke over haar bevalling & de zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day

Bevalling Ervaring 9 Serena

Hoi Elke,
Op dinsdag 2 januari ben ik bevallen van mijn prachtige dochtertje Amaanah. Door langdurig gebroken vliezen ben ik toch in het ziekenhuis bevallen, maar het had achteraf niet beter gekund. Met behulp van de ademhalingsoefeningen van de yoga en de affirmaties en luistersessies van de hypnobirthing ben ik in 7 uurtjes bevallen.

Om 23 uur begonnen mijn weeën en om 1 uur kwam de verloskundige. Om 2.15 had ik 2-3 cm ontsluiting. Omdat de hartslag van de baby wat hoog was, gingen we toch maar naar het ziekenhuis. Daar zat ik op 4.30u, na het aansluiten van alle apparatuur, nog steeds op 3 cm.

Maar toen kon ik me gaan focussen, met de ademhalingsoefeningen en de affirmaties. Toen ging het snel. In minder dan 2 uur ging ik van 3 naar 9 cm en binnen 8 minuten persen mbv van de j ademhaling (ik had weer geen persweeën) was ze er 🥰. Amaanah is om 6.32 geboren. De placenta kwam 5 min later dus mijn wens voor een halve lotus bevalling is uitgekomen 🩷 Uiteindelijk waren alleen de verpleegkundige en verloskundige van het ziekenhuis erbij omdat het zo snel ging, maar zij hebben me super gecoacht. Ze hadden nog niet eerder zo’n rustige en snelle bevalling gezien.

Heel erg bedankt voor alles, want ik ben er zeker van dat jouw lessen mij en Amaanah heel erg geholpen hebben.

Hayat over haar bevalling & de zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day

Bevalling Ervaring 9 Serena

Op 1 september zijn wij trotse ouders geworden van onze eerste kindje. Wij kijken terug op een hele fijne, positieve, vlotte (8 uur) thuisbevalling. Precies zoals ik het mij had voorgesteld; een badbevalling in een mooie, sfeervolle bevalruimte (die mijn man mooi had gecreëerd). Mijn man wist mij perfect te ondersteunen en heeft geen seconde het gevoel gehad dat hij aan de zijlijn stond. En ik heb zelf geen moment gehad dat ik dacht ‘ik trek het niet meer en wil naar het ziekenhuis’. In tegendeel; de persfase duurde wat lang omdat ik zelfs tijdens de persfase volgens de verloskundige de weeën mooi weg ademde.

Wij denken dat de cursus daar zeker een bijdrage aan heeft geleverd maar ook zeker de fijne zwangerschapsyoga lessen. Ik kwam, ondanks de pittige weeën, toch in een soort ontspanning terecht waarna de vliezen daarna snel braken. Wij denken door de ontspanning. En hierdoor ging de bevalling ook erg vlot want na het breken van de vliezen, namen de weeën sterk toe. Vervolgens kwam ik echt in die roes terecht.

Lieve Elke, bedankt voor de fijne, leuke en gezellige lessen!

Serena over haar bevalling & de zwangerschapsyoga bij Happy Birthing Day