Zwangerschapscursus Mindful & Praktisch

Deze informatieve zwangerschapscursus geeft je een goede en praktische voorbereiding op de geboorte van je kindje. Want hiermee leer je alle belangrijke ademtechnieken en de fijne bevalhoudingen. Ook ontvang je veel informatie voor je bevalling. De oefeningen en de informatie zijn beide overzichtelijk en concreet voor je samengebracht. Zodat het je veel houvast geeft tijdens de bevalling.

Het beste wat je vóóraf aan je bevalling kan doen, is het leren van een goede ademhaling. Want de ademhalingstechnieken zijn je grootste support om de weeën rustig en gefocust op te vangen. Daarom leer je met deze zwangerschapscursus ademhalingstechnieken die je meer ontspanning geven dan “puffen”. Samengevat leer je twee rustige ademhalingstechnieken voor de weeën op te vangen. Ook leer je één ademhalingstechniek voor de overgangsfase. En de effectieve ademhalingstechnieken voor meer controle tijdens de persfase.

Daarnaast geven we veel aandacht aan de bevalhoudingen tijdens de cursus. Zodat je kan herkennen welke houdingen ruimte geven aan je baby. Maar ook welke houdingen je beter kan vermijden. Daarbij leer je hoe je goed je lichaam kan volgen. Eindhoven

Ook geeft deze cursus je een fijne informatieve voorbereiding. We bespreken de positieve invloed van ontspanning op je bevalling. Zodat je weet waarom je beter stress kan vermijden. En de positieve effecten van de bevalhormonen op je lichaam en mind. Zodoende je de bevalroes kan herkennen en weet hoe je deze staat kan behouden. Tot slot bespreken we in de cursus de verschillende fases van de bevalling. Zodat je de opbouw van de bevalling kan herkennen. En weet wat je per fase kan doen voor meer rust, houvast of controle voor jezelf. Kortom met deze zwangerschapscursus ontvang je een duidelijk beeld van wat je kan doen om de geboorte van je kindje op een rustige manier te beleven.

Inhoud zwangerschapscursus

 • Ademhalingstechnieken voor de weeën op te vangen
 • Ademhalingstechniek voor de overgangsfase
 • Ademhalingstechnieken voor de persfase
 • Voelen wat “puffen” is en het verschil
 • Dynamische bevalhoudingen
 • Bevalhoudingen voor de ontsluitingsweeën
 • Bevalhoudingen voor de persfase
 • Voelen en herkennen wanneer je ruimte geeft aan het bekken
 • Hoe de gewrichtspunten in het bekken functioneren
 • Informatie over bevallen en ontspanning
 • De effecten van de bevalhormonen op je lichaam en je belevenis
 • De fases van de bevalling en wat je kunt doen
 • Tips om in je focus en ontspanning te blijven tijdens de bevalling
Zwangerschapscursus Eindhoven Ademhaling voor de bevalling en Bevalhoudingen. De meer ontspannen pufcursus.

Zwangerschapscursus Eindhoven

Cursusboek

Bij deze zwangerschapscursus ontvang je een mooi cursusboek. Hierin staat alles fijn en overzichtelijk samengevat voor thuis. Zodat je tijdens de cursusdag geen notities hoeft te maken. Zo kan je tijdens de cursus lekker ontspannen en ervaren.  Zwangerschapscursus Eindhoven

Zwangerschapscursus Eindhoven Oefenboek met Ademhaling voor de Bevalling. De meer ontspannen pufcursus.

Wanneer

De zwangerschapscursus vindt plaats op zaterdagochtend. Kijk hieronder bij het boeken van de cursus voor de datums.  Zwangerschapscursus Eindhoven

“Bij binnenkomst in de mooie open studio voelde ik me meteen op mijn gemak. Elke kan op een rustige en fijne manier deze informatie overbrengen. Ik was erg tevreden over deze cursus dat ik er ook voor had gekozen de uitbreiding te volgen samen met mijn man. Op die manier was ook hij helemaal voorbereid op de bevalling. Hij was ook erg enthousiast en blij met de informatie tijdens deze cursus.

De cursus heeft mij enorm geholpen om kalm te blijven ademen. Omdat ik zelf zo rustig kon blijven is mijn bevalling precies gegaan zoals ik wilde en is er geen pijnstilling aan te pas hoeven komen. Wanneer je je op een rustige en relaxte manier wilt voorbereiden op de bevalling, kan ik iedereen aanraden deze cursus te volgen.”

Emma over de Zwangerschapscursus
& De Uitbreiding voor Samen

“Een ontzettend leerzame en ontspannende zwangerschapscursus mogen volgen bij Elke. De cursus voldeed volledig aan mijn verwachtingen en ik ging met een fijne rust naar huis. Je merkt dat Elke kundig is en dit brengt ze over op een prettige en persoonlijke manier. Over twee weken ga ik de uitbreiding met mijn partner volgen, hier kijk ik ontzettend naar uit. Absoluut een aanrader om een cursus bij Elke te boeken!”

Ilonka over de Zwangerschapscursus

“Tijdens mijn derde trimester heb ik eerst de zwangerschapscursus alleen en daarna de uitbreiding met partner gevolgd.

Elke leidt op een rustige en fijne manier de cursussen, waarbij ze uitstraalt passie te hebben voor wat ze vertelt en daarnaast ook veel relevante kennis van zaken. Je krijgt als cursist informatie over de verschillende stadia van de bevalling zodat je begrijpt wat er in je lichaam gebeurt. Daarna leer je met behulp van ademhalingsoefeningen en het aanleren van houdingen hoe je tijdens de verschillende stadia zo goed mogelijk kunt ontspannen. Geen gepuf of zweverigheid, gewoon praktisch aan de slag! Ook met name heel fijn voor de partners.

Bij de cursussen krijg je ook een cursusboek (door Elke zelf geschreven!) waarin je alles thuis nog een keer rustig na kunt lezen.
En last but not least: bij de start van de cursus een heel warm welkom, en de thee en koffie, schaaltje fruit en iets lekkers staan voor je klaar!

Kortom: echt een aanrader voor alle zwangere vrouwen (en partners) die meer verdieping zoeken in de voorbereiding op de bevalling.”

 Marlie (medisch getraind) over de Zwangerschapscursus
& De Uitbreiding voor Samen  

Meest gestelde vragen

Deze cursus is voor de aanstaande moeder. De bevalling zelf beleven en ervaren staat centraal tijdens deze cursus. Ook kijken we naar de bevalling vanuit haar oogpunt. Zoals; hoe je tijdens de bevalling je lichaam ervaart én kan volgen met ontspanning. Alsook de bevalhoudingen die je alleen kan doen. We nemen de tijd voor diepgang, details, oefening en al haar vragen. Met deze informatie kan de partner niet zo heel veel en daarom is het in dit gedeelte niet nodig voor de partner om aanwezig te zijn.

Ben je opzoek naar een goede voorbereiding voor samen?

Volg dan deze cursus en de Uitbreiding Zwangerschapscursus met Partner. Tijdens de uitbreidingscursus focussen we écht op de rol van de partner. In dit gedeelte focussen we dus meer op herkennen en ondersteunen. Zo is de informatie goed gestructureerd en blijft het inhoudelijk, praktisch en leuk voor jullie allebei. Jullie ontvangen een prettige en goede voorbereiding met veel teamwork samen. Wil je meer weten over de tweede ochtend met partner? Klik dan hier.

Ben je opzoek naar een goede voorbereiding voor jezelf? 

Doe dan mee met deze cursus. De informatie die je ontvangt staat ook op zichzelf en geeft je een goede, ontspannen en inhoudelijke voorbereiding voor je bevalling.

Klik op je cursusdatum: Is er nog plaats?
Ja, je kunt jouw plek boeken.
 Vol Kies een andere datum.

Gebruik je Safari als browser. Dat kan mogelijk problemen geven met het maken van een boeking. Gebruik een andere browser voor het maken van je boeking.

Zwangerschapscursus Mindful & Praktisch

68,-Per persoon
 • Goede ademtechnieken & bevalhoudingen
 • Overzicht, structuur & houvast voor je bevalling
 • Groepscursus op mooie locatie
 • Inclusief cursusboek
 • Direct boeken met IDEAL

Zwangerschapscursus Mindful & Praktisch

68,-Per persoon
 • Goede ademtechnieken
 • Goede bevalhoudingen
 • Overzicht, structuur & houvast
 • Groepscursus op mooie locatie
 • Inclusief cursusboek
 • Direct boeken met IDEAL

Boek jouw plek

1. Klik op de datum.

2. Klik op Reservering toevoegen en vul je gegevens in.

3. Klik op Maak Reservering en betaal met Ideal of Sepa.

Klaar! Je boeking is compleet.
Je ontvangt direct de factuur en de bevestiging per email.
(KVK nr. staat op de factuur)

Boek jouw plek

1. Klik op de datum.

2. Klik op Reservering toevoegen en vul je gegevens in.

3. Klik op Maak Reservering en betaal met Ideal of Sepa.

Klaar! Je boeking is compleet.
Je ontvangt direct de factuur en de bevestiging per email.
(KVK nr. staat op de factuur)