Zwangerschapscursus Mindful & Praktisch

Deze informatieve zwangerschapscursus geeft je een goede en praktische voorbereiding op de geboorte van je kindje. In de cursus leer je alle belangrijke ademtechnieken, fijne houdingen voor je bevalling en een heleboel informatie over de fases en wat je kan doen.

Het beste wat je vóóraf aan je bevalling kan doen, is het leren van een goede ademhaling. Met deze zwangerschapscursus leer je ademtechnieken die je meer ontspanning geven dan het klassieke “puffen”. Je leert twee rustige ademtechnieken voor de weeën op te vangen. Eén ademtechniek voor dichtbij de persfase en effectieve ademtechnieken voor tijdens de persfase.

Ook leer je welke houdingen ruimte geven aan je baby en welke houdingen je beter kan vermijden. Je ervaart in de cursus hoe je je lichaam hierin kan volgen. Je ontvangt veel informatie en praktische handvatten. We bespreken ook de positieve invloed van ontspanning en de verschillende fases. Met deze zwangerschapscursus ontvang je een duidelijk beeld van wat je kan doen tijdens de geboorte van je kindje. Eindhoven

Wat komt er allemaal aan bod in de cursus?

 • Ademtechnieken voor de weeën op te vangen
 • Ademtechnieken voor de persfase
 • Voelen wat “puffen” is en het verschil
 • Houdingen voor de weeën
 • Dynamische houdingen
 • Houdingen voor de persfase
 • Voelen en herkennen wanneer je ruimte geeft aan het bekken
 • Hoe de gewrichtspunten in het bekken functioneren
 • Informatie over bevallen en ontspanning
 • De fases van de bevalling en wat je kunt doen
 • Tips om je focus en ontspanning te blijven tijdens de bevalling
Zwangerschapscursus Eindhoven Ademhaling voor de bevalling en Bevalhoudingen. De meer ontspannen pufcursus.

Zwangerschapscursus Eindhoven

Cursusboek

Je ontvangt een mooi cursusboek waarin alles staat voor thuis. Zoals o.a: de fases van de bevalling en wat je kan doen, de houdingen, de ademtechnieken en informatie over comfort en ontspanning tijdens je bevalling.  Zwangerschapscursus Eindhoven

Zwangerschapscursus Eindhoven Oefenboek met Ademhaling voor de Bevalling. De meer ontspannen pufcursus.

Wanneer

De zwangerschapscursus vindt plaats op zaterdagochtend. Kijk hieronder bij het boeken van de cursus voor de datums.  Zwangerschapscursus Eindhoven

“Bij binnenkomst in de mooie open studio voelde ik me meteen op mijn gemak. Elke kan op een rustige en fijne manier deze informatie overbrengen. Ik was erg tevreden over deze cursus dat ik er ook voor had gekozen de uitbreiding te volgen samen met mijn man. Op die manier was ook hij helemaal voorbereid op de bevalling. Hij was ook erg enthousiast en blij met de informatie tijdens deze cursus.

De cursus heeft mij enorm geholpen om kalm te blijven ademen. Omdat ik zelf zo rustig kon blijven is mijn bevalling precies gegaan zoals ik wilde en is er geen pijnstilling aan te pas hoeven komen. Wanneer je je op een rustige en relaxte manier wilt voorbereiden op de bevalling, kan ik iedereen aanraden deze cursus te volgen.”

Emma over de Zwangerschapscursus
& De Uitbreiding voor Samen

“Een ontzettend leerzame en ontspannende zwangerschapscursus mogen volgen bij Elke. De cursus voldeed volledig aan mijn verwachtingen en ik ging met een fijne rust naar huis. Je merkt dat Elke kundig is en dit brengt ze over op een prettige en persoonlijke manier. Over twee weken ga ik de uitbreiding met mijn partner volgen, hier kijk ik ontzettend naar uit. Absoluut een aanrader om een cursus bij Elke te boeken!”

Ilonka over de Zwangerschapscursus

“Tijdens mijn derde trimester heb ik eerst de zwangerschapscursus alleen en daarna de uitbreiding met partner gevolgd.

Elke leidt op een rustige en fijne manier de cursussen, waarbij ze uitstraalt passie te hebben voor wat ze vertelt en daarnaast ook veel relevante kennis van zaken. Je krijgt als cursist informatie over de verschillende stadia van de bevalling zodat je begrijpt wat er in je lichaam gebeurt. Daarna leer je met behulp van ademhalingsoefeningen en het aanleren van houdingen hoe je tijdens de verschillende stadia zo goed mogelijk kunt ontspannen. Geen gepuf of zweverigheid, gewoon praktisch aan de slag! Ook met name heel fijn voor de partners.

Bij de cursussen krijg je ook een cursusboek (door Elke zelf geschreven!) waarin je alles thuis nog een keer rustig na kunt lezen.
En last but not least: bij de start van de cursus een heel warm welkom, en de thee en koffie, schaaltje fruit en iets lekkers staan voor je klaar!

Kortom: echt een aanrader voor alle zwangere vrouwen (en partners) die meer verdieping zoeken in de voorbereiding op de bevalling.”

 Marlie (medisch getraind) over de Zwangerschapscursus
& De Uitbreiding voor Samen  

FAQ

Deze cursus is voor de aanstaande moeder. We bekijken de bevalling vanuit haar oogpunt. Zoals; hoe zij tijdens de bevalling haar lichaam ervaart én kan volgen met ontspanning. We nemen de tijd voor diepgang, details, oefening en al haar vragen. Met deze informatie kan de partner niet zo heel veel en daarom is het in dit gedeelte niet nodig voor de partner om aanwezig te zijn.

Ben je opzoek naar een goede voorbereiding voor samen?

Volg dan deze cursus en de Uitbreiding Zwangerschapscursus met Partner. Tijdens de uitbreidingscursus focussen we écht op de rol van de partner. Zo is de informatie goed gestructureerd en blijft het inhoudelijk, praktisch en leuk voor jullie allebei. Jullie ontvangen een prettige en goede voorbereiding met veel teamwork samen. Wil je meer weten over de tweede ochtend met partner? Klik dan hier.

Ben je opzoek naar een goede voorbereiding voor jezelf? 

Doe dan mee met deze cursus. De informatie die je ontvangt staat ook op zichzelf en geeft je een goede, ontspannen en inhoudelijke voorbereiding voor je bevalling.

Klik op je cursusdatum: Is er nog plaats?
Ja, je kunt jouw plek boeken.
 Vol Kies een andere datum.

Gebruik je Safari als browser. Dat kan mogelijk problemen geven met het maken van een boeking. Gebruik een andere browser voor het maken van je boeking.

Zwangerschapscursus Mindful & Praktisch

68,-Per persoon
 • Goede ademtechnieken & bevalhoudingen
 • Overzicht, structuur & houvast voor je bevalling
 • Groepscursus op mooie locatie
 • Inclusief cursusboek
 • Direct boeken met IDEAL

Zwangerschapscursus Mindful & Praktisch

68,-Per persoon
 • Goede ademtechnieken
 • Goede bevalhoudingen
 • Overzicht, structuur & houvast
 • Groepscursus op mooie locatie
 • Inclusief cursusboek
 • Direct boeken met IDEAL

Boek jouw plek

1. Klik op de datum.

2. Klik op Reservering toevoegen en vul je gegevens in.

3. Klik op Maak Reservering en betaal met Ideal of Sepa.

Klaar! Je boeking is compleet.
Je ontvangt direct de factuur en de bevestiging per email.
(KVK nr. staat op de factuur)

Boek jouw plek

1. Klik op de datum.

2. Klik op Reservering toevoegen en vul je gegevens in.

3. Klik op Maak Reservering en betaal met Ideal of Sepa.

Klaar! Je boeking is compleet.
Je ontvangt direct de factuur en de bevestiging per email.
(KVK nr. staat op de factuur)